Seyahatlerin en önemli konusu ”Bu insanlar Nerede kalacaklar?” Hem bütçe olarak bizi yormasın hem de en iyisi olsun isteriz her zaman. Ama işler gerçekte böyle olmayabiliyor. İşte bunları en az riskle halletmemizin kendimce püf noktaları… Ben gideceğim yerlerde konaklama seçeneklerini nasıl belirliyorum hadi gelin şimdi bunlara bakalım. Hem sizlere de fikir vermiş olur ne dersiniz.

Cebimde Ne Kadar Para Var?

Benim her tatile ayırdığım bir bütçe var. Ve otel konaklamalarını da buna göre belirliyorum işin aslı bu . Gerçekçi olmak gerekiyor ve her yerde her zaman en iyi otelde kalmanızın ihtimali yok. En azından bizim için öyle 🙂

Gideceğim Ülkeye Göre Konaklamama Karar Veriyorum…

Yurt dışı seyahatlerime çıkmadan aylar öncesinde gideceğim ülke ve şehire göre uygun fiyatlı alternatiflere bakıyorum. Örneğin, Euro bölgesin de otellerin fiyatları yüksek olduğundan ve başımı sokacağım bir yerim olsun temiz pak olsun diye düşünüyorum. Ama gideceğiniz ülke de kral siz olacaksanız asın bayrakları! Şimdi onlar düşün. Örnek olarak Bali…Uygun fiyatlara villa kiralayabilir ya da kendinizi bir otelin özel havuzlu odasında bulabilirsiniz. İnanın bunları uygun fiyata ayarlayabilirsiniz . Yeterki erkenden rezervasyon yaptırın ve araştırın. Onların parası ile bizim paramızı mukayese edin araştırma yapmaya başlamadan gerçeklerle yüzleşin… acı ama gerçek 🙂 Hiç olmazsa seçeneklerinizi aza indirmiş olur ve sonuca yaklaşırsınız.

Erken Rezervasyon

Herkes tutturmuş bir erken rezervasyon … İşin pazarlama kısmını geçin yararına gelin. Bir kere bir şeyi erken aldığım da ödemesini öncesin de yapıyorum ve kafam rahatlıyor bu çok önemli. Eğer tatile gidiyorsam genel olarak gitmeden otel paramı ödemek istiyorum ya da yer ayırtmış olmam gerekiyor. Genel de sona kalırsanız uygun yerler bulma olasılığınız son derece azalıyor.

Sadakat Programları

Son zamanlarda ülkemizin güzide seyahat firmalarının da  başlattığı ama ne yazık ki yabancı firmalar kadar başarılı olamayan bu programlar sizlere güzel avantajlar sunar. Bu programlar siz kullandıkça size ” tamam artık bu bizden biri gel buna biz güzellik yapalım” diyerek size belirledikleri oranda indirimler, bir takım tatlışlıklar yapmaya başlar. Bu programlara dahil olmanız için tabi öncelikle olabildiğince o firma üzerinden konaklamalarınızı gerçekleştirmeniz gerekiyor. Örneğin Booking.com dan uzun senelerdir konaklama hizmeti aldığımdan dolayı , artık sadakat programlarına beni dahil ettiler ve belirledikleri otellerden indirimler, otele gittiğim de karşılama içeceği, geç check-out gibi avantajlarından yararlanabiliyorum.

Ev Kiralamak İyi Bir Alternatif

Özellikle kalabalık bir arkadaş grubu ile tatile gidiyorsak bu aynı zaman da son derece ekonomik bir yöntem oluyor. Bunun dışında ise size daha özgürlük sağlıyor. Hem gittiğiniz ülkenin yöresel nimetlerinden de faydalanabiliyorsunuz. Ben ev kiralama olayını bu zaman kadar airbnb den sağladım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Herkes için hem bütçe olarak hem de tarz olarak pek çok alternatifler sunuyor.