Aklımda her zaman bir yerlere gitmek var. Çıkayım hiç gitmediğim, dilini, sokaklarını bilmediğim bir yerde kaybolayım… İşte bu bana aşırı decede özgürlük veriyor. Bunları yapabilmek için de planlı programlı olmak gerekiyor. Bir gün Bali’ye gitmek istiyorum ertesi gün Napoli’ye. Benim için lüks olması ya da popüler olması hiç ama hiç önemli değil. Önemli olan tek şey beni heyecanlandırması. İşte bu aşama da öncelikler başlıyor, eğer bir yere gitmek istiyorsam o yer için adım adım neler yapıyorum, nasıl planlıyorum?

Hayal et

Eğer bu satırlarımı okuyorsanız siz de kendinizi ödüllendirmenin ve kendinize bir şeyler katmanın gezip görmekten geçtiğini düşünüyorsunuz demektir. Evet ben kendimi geliştirmek ve ödüllendirmek için imkanım doğrultusunda gezmeye çalışıyorum.

Gezeceğim yerleri de hayal ederek karar veriyorum. İzlediğim bir film, dinlediğim bir müzik, ara sokaklarda yer alan bir kitapçı, denizi, kumu, doğası, kültürü, bir şekilde benim kalbime dokunması gerekiyor. Bunlar olduktan sonra aklıma bir ülke, şehir yerleştiyse şimdi sıra diğer adımlarda….

Ya Şurada Şöyle Bir Yer Varmış Biliyor musun?

Evli bir kadın olarak bu cümleyi eşime fazlasıyla ve hatta her zaman kuruyorum 🙂 Neyse ki ortak zevklere sahip olduğumuzdan dolayı ikna süreci diye bir şey olmuyor açıkcası 🙂 Kocanız, sevgiliniz, arkadaşınız, aileniz ya da en önemlisi kendinize bu soruyu sorduğunuzda güvenin ve ısındırma turlarına başlayın! 🙂

Zamanlama

Evet belki de en zor kısım bu. İnsanoğlu istedi mi, hemen gerçekleşsin istiyor. Neyse ki bunun bilincinde olanlardanım. Şımarıklık yapmanın anlamı yok. Çalışan biri olarak gidip görmek istediğim yerlere hemen gidemiyorum evet, ama şunu iyi biliyorum ki işim olmaz ise; istesem de gidemem. 🙂

İşin bir diğer tarafı ise bütçe. ”Ay canımız makarna istedi, kendimizi bir anda Roma’da bulduk !” Ah ben öyle değilim canım! 🙂

Ucuz uçak bileti bulursam kahvaltıda bile makarna yemeye Roma’ya giderim! Ama dur bir arkana yaslan bütçeni planla! İşte zamanlama bu yüzden çok önemli. Eğer ben Roma’ya gitmeyi kafama koyduysam, ilk önce yarın gitmeyi değil de; uçak biletlerini kovalamaktan başlarım.

Böylece 6 ay sonrası için bir Roma bileti patlatırsam oralara gitmeden uçağımın parasını, otelimi ve orada harcayacak paramı da kumbarama atarım. Ucuz uçak bilet için ise önerilerime burada ki yazımdan ulaşabilirsiniz.

Konaklama Seçenekleri

Evet adım adım yaklaşıyoruz zafere. Karar verdik, kendimizi ikna ettik, güzel bir uçak bileti aldık ve sıra geldi konaklamaya. Bunun için sizlere şura da güzel bir yazı daha yazdım detaylara bakabilirsiniz nerede nasıl uyguna kalınır ben neler yapıyorum…

Amma velakin Bali’ye gittiysem o yağmur ormanlarına karşı bir yer de kalınacak arakadaş! Ama X bir şehir de çok ünlü caddesinde kalmam bana pek bir şey ifade etmiyor havalı olmak dışında 🙂 O yüzden fiyat performans dengesine bakın derim.

Harcamalarınızdan Kısın

Çanta mı? Uçak bileti mi ? işte bütün mesele bu. 🙂 Nasıl yeterli oldumu ? İnanın ben ve benim gibi gezmeyi sevenlerin iç sesi: ” O çantaya vereceğin parayla uçak bileti alırsın.” Eğer sonsuz maddi imkanlarınız yok ise işin aslı bu. Gerektiğin de dışarıda yemek yemiyorum, hafta sonu evimde vakit geçiriyorum ve bu şekilde daha sık seyahat edebiliyorum.