Türkiye pazarına öyle bir girdi ki, reklamları sayesinde hafızamıza kazındı. Evde otururken bir anda belirip ”Hiç internette otel aradınız mı?” diyiverecek diye korkmuşluğum dahi var…

Reklamı falan bir kenara bırakın da, Trivago aslında bizim o kadar çok işimize yarıyor ki… Adamlar resmen, ”Acaba aynı oteli farklı bir fiyata bulabilir miyim?” derdinden kurtardı bizi. Eee benim işime yarıyorsa, sizin de işinize yarayacağını düşünerek hemen konuya giriyorum.

Hadi gelin şimdi TEKER TEKER bunlara bir göz atalım. Trivago nedir?, Ne işe yarar?, Neden kullanmalıyım? İşte tüm mesele bu! Hadi başlıyoruz!

İdeal Otelimi En İyi Fiyata Nasıl Buluyorum?

Seyahatlerimizi planlamak bizler için çok keyifli olsa da, aslında son derece önemli ve dikkat gerektiren bir süreç. Eğer araştırmamızı iyi yaparsak ne mutlu bize! Bunu dünyanın en önemli konusuymuş gibi anlatmamın tek sebebi; parayı kolay kazanmadığım ve her kuruşumu olabildiğince etkin kullanmayı istemem. Yoksa siz parayı kolay mı kazanıyorsunuz?

Konaklama konusu hemen hemen herkesin başını ağrıtan bir konu. Ya seçtiğim otel internette gördüğüm gibi çıkmazsa? Ya aldığım fiyat pahalıysa? En önemlisi de; acaba o aldığım otelin odasını başka rezervasyon sitesinde daha ucuza bulabilir miyim? İşte bunu en aza indirmek, hatta bu tarz sorunları ortadan kaldırmak bizim elimizde.

Nasıl mı?

Doğru bir karşılaştırma ile sizlere güvenilir sonuçlar veren, ideal otelinizin nerede, en uygun olduğunu gösteren sitelerin olduğunu biliyor musunuz?

İşte bu noktada karşımıza son dönem reklamlarıyla beynimize kazınmış Trivago.com.tr çıkıyor. Trivago, seyahatimizde kalmayı çok istediğimiz o oteli; hangi sitede, en uygun fiyata alabileceğimizi gösteriyor!

İşte bu benim için son derece önemli! Hani bana “Nasıl bu kadar çok seyahat ediyorsun?” diye soruyorsunuz ya, işte bu ve bunun gibi ince ayrıntılar sayesinde. 🙂

İnternet koca bir delik. Hal böyle olunca aynı pazar ve marketlerdeki gibi “Tutturabildiğine satıyorlar” mantığı ne yazık ki internet dünyasını da sarmış durumda. 🙂

Pek çok otel rezervasyon sitesi olduğundan dolayı; belki de 1 sene boyunca hayalini kurduğumuz tatil için seçeceğimiz otelin, o güzel odası her sitede farklı fiyata olabiliyor.

Bunu Nasıl Yaptım?

Özellikle otellerin pahalı olduğu şehirlerde konaklama konusu tam bir eziyet!

Eee her şehirde de, ev kiralamayla uygun fiyata çıkamıyorsunuz. Hele ki 1-2 kişiyseniz otel de kalmak daha mantıklı oluyor.

Amsterdam seyahatim öncesinde kara kara otel araştırırken, beni tam anlamıyla Trivago kurtardı. Bilen bilir Amsterdam’da konaklama fiyatları bir hayli yüksek. (Avrupa’da konaklama konusunda en en yüksek destinasyonların başında!)

Peşi sıra gelen seyahatlerim olduğundan bütçemi dengelemek adına, uygun fiyatlı otel arıyordum. Ve neyse ki uygun fiyatlı ve merkeze yakın güzel bir oteli “Acaba başka sitede daha ucuza var mı?” kuşkusu yaşamadan seçip, rezervasyonumu yaptım. 🙂

Aaaa bu arada, Amsterdam otel önerileri ve alternatiflerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Arasındaki Farklar Neler?

En çok karıştırılan konu: Otel rezervasyonu yapacağınız site ile; size uygun rezervasyonu yapacağınız siteyi gösteren site. 🙂 ahahahaha evet anlatırken karışıyor gibi ama durun çok basit örnekle açıklıyorum. 🙂

Trivago.com.tr ise, size otel satmaz! Aradığınız otelin hangi sitede daha uyguna bulabileceğinizi gösterir! 🙂

Anladık mı? Sanırım epey netleşti konu.

Eğer siz de ideal otelinizi, üzerinden aratırsanız, en uygun fiyatı önünüze serer, “kazıklanmazsınız” kardeşim işte tam anlamıyla bu! 🙂

Trivago Nedir?

Efendim, Trivago dünyanın en büyük otel arama sitesidir. Merkezi Almanya’da olmakla birlikte pek çok dilde hizmet vermekte.

Trivago üzerinden, bir milyondan fazla otele ulaşabiliyor ve farklı sitelerden aynı otel için farklı fiyat alternatiflerini görebiliyorsunuz. Trivago, size otel satmaz! Trivago, belirleyeceğiniz otellerin, farklı sitelerdeki fiyatları karşılaştırarak ideal otelinizi en uygun fiyata bulmanıza yardımcı olur.

Günümüzde pek çok otel rezervasyon sitesi mevcut. Hal böyle olunca, aynı otelin odasını,  farklı sitelerde apayrı fiyatlara görmemiz mümkün. İşte bu aşamada Trivago devreye giriyor. Trivago üzerinden, ideal otelimizi aratarak en uygun fiyata ulaşabiliyoruz.

Nasıl Kullanırım?

Öncelikle Trivago sayfamızı açıyoruz bakın burası çok önemli, bunu herkes söylemez! kjhadgjkadg 🙂 Şaka şaka bu şekilde anlatacak değilim tabiki 🙂

Şimdi, arama kısmında gitmek istediğimiz yeri vs seçtikten sonra, otellerimiz pıtı pıtı önümüze gelecek. Ya o kadar güzel ki, bu siteyi kullanırken gerçekten ”Acaba kazıklancak mıyım?” durumu ortadan kalkıyor! O çok istediğim otelin, hangi sitede en uygun fiyata olduğunu hemen görüyorum!

Arama kısmı son derece detaylı. Benim size tavsiyem otel aramasına koyulmadan, filtreler kısmından dilediğiniz özellikleri ekleyin ve ona uygun şekilde arama yapın. Böylece sonuca daha hızlı ulaşabilir, size uygun olmayan otelleri araya hiç sokmadan mutlu sona kavuşabilirsiniz.

Otel sınıfı, misafir puanı, konum dışında pek çok özellikleri belirleyeceğimiz filtreleme kısmı mevcut. Burada pek çok özelliği ekleyebiliyor böylece en ideal otelinizi buluyorsunuz.

Arama kriterlerimizi belirledikten sonra, dananın kuyruğunun koptuğu ana geliyoruz. Bu, aşırı özel bir görev! O yüzden dikkatlice en uygun otelimizi bulma yolunda sakin ve emin adımlarla ilerliyoruz!

Belirlediğimiz özelliklere göre oteller arasından gözümüze kestirdiğimiz, o ”ah keşke şuraya gitsem” dediğin otele hemencecik tıklıyorsun ve karşına en uygun fiyatlı siteden rezervasyon yaptırmaya koyuluyorsun! Hepsi bu kadar!

Dilerseniz ”Göster” butonuna tıklayarak o fiyatının bulunduğu siteye giderek otelinizi ayarlayabilir, ”Daha fazla fırsat” butonuna tıklayarak ise farklı fiyatlı sitelere ulaşabilirsiniz.

Evet bir kaç adımla belirlediğimiz otelimizi, fiyatları aynı anda kıyaslayarak bulduk! İçimizi rahat, ” acaba daha uyguna bulabilir miyim? ” düşüncesinden sıyrılarak o güzel otelin odasını kaptık!

Trivago Kullanmanın Avantajları Nedir? Neden Tercih Etmeliyim?

  • Yukarıda bahsettiğim gibi, günümüzde artık pek çok otel rezervasyon sitesi türedi. Bunların her birine teker teker bakmak neredeyse imkansız. Trivago bizi bu yükten kurtardığı için otel ararken kesinlikle kurtarıcı konumunda!
  • Belirlediğimiz oteli, en uygun fiyata bulmamıza yardımcı oluyor. Hatta bizzat kendi buluyor.
  • Aynı anda pek çok siteden fiyat alternatiflerini görebiliyoruz.
  • Misafir yorumlarıyla, bizlere tercih aşamasında kesinlikle belirleyici bir ortam hazırlıyor.
  •  Filtreler sayesinde tercihimize hızlı bir şekilde ulaşıyoruz.
  •  Aynı anda pek çok siteden fiyat alternatiflerini görebiliyoruz.

Konaklama konusu önemli mesele. Hele ki dolar ve Euro almış başını gitmişken kimse kusura bakmasın paracıklarımı kaptıramam. Eğer siz de aynı otelin aynı odasında daha pahalıya kalmak istemiyorsanız bu tavsiyerime kulak vereceğinizi düşünüyorum!

Eğer bu zamana kadar kullanmadıysanız, bir sonra ki seyahatinizde kullanmanızı dileyerek sizleri Trivago reklamıyla uğurluyorum .. Şaka şaka belki bir gün o reklamda ben oynarsam o zaman onu koyarım :))

Hadi lafı uzatmadan, sizi otel aramanız için www.trivago.com.tr ‘ye alalım. Aaa unutmadan telefonunuza uygulamasını indirmeyi unutmayın derim. Her an elinizin altında olsun 🙂

Bol bol seyahatle kalın…